madammeke.punt.nl
Door de molen
 Vorige week ben ik weer eens door de molen gegaan. Er is uitgebreid bloedonderzoek gedaan. Wat eruit kwam is dat alles goed is behalve mijn kalk en vitamine D dat is te laag. De hoeveelheden die je nodig hebt kun je op een bepaalde leeftijd er niet meer 'aan eten' met gezonde voeding alleen hoorde ik. Omdat ik nogal eens val (zit erin gebakken, als kleutertje kletterde ik al regelmatig in een plas met water) krijg ik nu een combi van calcium met vitamine D. Dit moet ik lang slikken maar dat vind ik niet erg. Ik heb al een paar keer iets gebroken en wil dat graag proberen te voorkomen.
 
***Update***
Deze tabletten zijn het geworden...      

Reacties

habadroomt op 05-12-2011 14:34
Fijn dat dat het enige was meis, ik ben ook gevallen,over de kat, en nu nog steeds last met opstaan, zitten en traplopen. Autorijden heb ik niet gedurft, dat vind ik nog te link.
 
Ga je nog Sinterklaas vieren met de jongens? Of doen jullie daar niet aan.
Wij hebben het gisteavond gedaan, heel veel plezier gehad en het was erg gezellig.
 
Straks alweer richting Kerst, wat vliegen de jaren toch voorbij, het lijkt wel steeds sneller te gaan.
Nu ik wens je een fijne week en een prima maandag toe om die week te beginnen.
Sannah op 05-12-2011 15:11
Dat is in elk geval een 'molenuitkomst' die nog te behappen is.
Apart eigenlijk he, dat sommige mensen struikelgevoeliger zijn dan anderen.
 
Voel je je verder al weer wat beter?
madammeke op 05-12-2011 16:11
@Sannah, inderdaad heel apart. Volgens mij zit dat gewoon in je DNA ingebouwd net als andere dingen. Ik voel me redelijk. Dank voor het informeren...
Ans op 05-12-2011 17:34
Inderdaad is bij een tekort de kans op breuken veel groter! Ook veel kans op kramp, ik weet niet of je dat ook hebt? Vitamine D en calcium hebben elkaar nodig, zonder vitamine D wordt calcium slecht opgenomen.
madammeke op 05-12-2011 22:07
@Ans, Mijn huisarts had het niet mooier kunnen uitleggen!! Dat van dat immuunsysteem klopt wel. Ik ben al jaren steeds ziek om niks... Gelukkig heb ik geen kramp. Dank voor je reactie en je uitleg ;)
magda op 05-12-2011 23:55
Gelukkig gaf het bloedonderzoek niet zo'n ongunstig resultaat. Nu weet je wat je moet doen om het tekort aan te vullen. Ja met ouder worden komen zo'n tekorten wel voor. Zelf neem ik dagelijks een samengesteld vitamientje binnen en het helpt toch verhinderen om om de haverklap een verkoudheid of hoest te hebben. Ik hoop dat die vitamaine jou helpt zich beter te voelen.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl